Beelduitwisseling in testfase

PIE-project | 01-06-2017

Er wordt druk gewerkt aan het in gereedheid brengen van de installatie van de software voor de Pathology Image Exchange (PIE), zodat de pilot-laboratoria en pilot-panels ermee aan de slag kunnen. Zij zullen alle opties die PIE ondersteunt testen: consultatie, revisies en expert panels. Op basis van input uit de pilot-panels zal de in eerste opzet ontworpen panelmodule nog verder verfijnd worden.

Om aan te kunnen sluiten op PIE moet uw lab afspraken maken met de leverancier van het beeldmanagementsysteem. Het is daarbij belangrijk om afspraken te maken die voorkomen dat er een vendor lock-in situatie ontstaat: dat de beelden worden opgeslagen in een eigen gesloten formaat en niet exporteerbaar zijn naar een voor PIE geschikt formaat. Om hierbij te helpen publiceren PALGA en de NVVP vanuit het project nu 2 documenten: een aantal conceptvragen die overgenomen kunnen worden in een offertetraject en een document met nadere (technische) toelichting. Beide documenten zijn te vinden op de PIE-pagina van PALGA. Daarnaast moet u afspraken maken met de leverancier van het leidende systeem over ondersteuning van de functionaliteit van de lab2lab aansluiting (voor UDPS laboratoria wordt dit al geregeld door DT Healthcare).

Als u vragen of opmerkingen heeft of op de hoogte wilt blijven, kunt u zich aanmelden voor de Pathology Image Exchange groep op LinkedIn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter