Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Morphology meets Molecular

7 juni 2018 - 10:00 - 15:30

Patricia Groenen: in mijn optiek, als Klinisch Moleculair Bioloog in de Pathologie (KMBP) en opleider, is het cruciaal dat KMBP en pathologen voldoende goed van elkaars vakgebied weten en elkaar de kritische vragen kunnen stellen om een zo optimale diagnostiek en advies ten behoeve van predictie van therapie respons te voor de individuele patiënt kunnen waarborgen.

In de M&M workshop leren professionals van, met en over elkaars vakgebied via uitdiepen van educatieve diagnostiek om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Duo’s van KMBPio en AIOS pathologie, die deelnemen aan de workshop, selecteren interessante educatieve casus, passend bij de leerdoelen en bereiden de casus voor. Tijdens de workshop presenteren de duo’s de casus waarna interactief de verschillende aspecten voor diagnose en predictie van therapie respons worden belicht.

De M&M workshop vindt 7 juni 2018 voor de eerste keer plaats. Ook voor de toekomst, is deze workshop een goed leermodel voor opleiding of bijscholing van professionals vanuit meerdere disciplines voor de oncologische diagnostiek.

 

Willeke Blokx: moleculaire diagnostiek heeft het arsenaal van diagnostische, prognostische en predictieve mogelijkheden binnen de pathologie enorm verrijkt. Correlatie tussen morfologie en genetische bevindingen is en blijft echter cruciaal. Pathologen worden betere morfologische diagnosten door bij ongewone of bijzondere genetische bevindingen laesies microscopisch terug te kijken. Kennis van deze fenotypische-genotypische correlaties is essentieel, maar vooral ook leuk!

Pathologen en KMBP dienen elkaars taal te begrijpen: wat zijn de mogelijkheden en beperkingen binnen beide disciplines, waar vullen ze elkaar aan, en waaraan is eventueel nog behoefte.

Deze workshop is bij uitstek geschikt om een brug te slaan zodat optimale complementariteit wordt behaald.Als opleider pathologie ben ik van mening dat binnen de hedendaagse opleiding tot patholoog, moleculaire pathologie een wezenlijk en substantieel onderdeel moet zijn.

 

Elisabeth Bloemena, Commissie Bij- en Nascholing NVVP:

“Workshop M&M: voor nét die extra laag om uw diagnose!”

Gegevens

Datum:
7 juni 2018
Tijd:
10:00 - 15:30

Locatie

Radboud UMC Nijmegen
Nijmegen, + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Datum:
7 juni 2018
Tijd:
10:00 - 15:30

Locatie

Radboud UMC Nijmegen
Nijmegen, + Google Maps
Bekijk de site van Locatie
© Copyright - De Nederlandse Vereniging voor Pathologie