Extra Bericht Week vd Pathologie 2019

 WEEK VAN DE PATHOLOGIE 2019 | 10 – 12 APRIL 2019

Op woensdag 10 april start de dag voor de NVVP met rond 12.30 uur ontvangst en inschrijving, gevolgd door een lunch. Het middagprogramma die dag is opgebouwd rond het thema derma-pathologie. De woensdag wordt afgesloten met een buffet (op inschrijving) en een coupe sessie.

Donderdagochtend 11 april staat voor de NVVP in het teken van Beenmerg en Bloed!

Voor de koffiepauze is de beenmerg diagnostiek de aftrap van het pathologendeel van de Week van de Pathologie.

 

Na een korte introductie zal Dr. Robert Paul Hasserjian (Mass. General Hospital, Boston) een keynote lecture geven over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de myeloide neoplasieen

 

 

Na de koffiepauze volgen 2 korte, praktische demonstraties van de rol van de patholoog in de diagnostiek bij een patiënt met paraproteinemie en anemie, 2 veel voorkomende problemen in de algemene pathologie praktijk. En om 13 uur organiseert de Nederlandse Vereniging voor Hematopathologie een korte bijeenkomst, waarover later meer!

Vanaf 13.30 uur volgt het gezamenlijk programma VAP/NVVP Predictieve Markers onder dag-voorzitterschap van Elisabeth Bloemena en Sjef van Gaalen


Na de borrel, zoals beloofd, de terugkeer van het beroemde, net te missen AIOS cabaret. De AIOS moesten helaas verstek laten gaan tijdens de Pathologendagen 2018. Maar komen nu natuurlijk ijzersterk terug!

 

 

Afsluitend op vrijdag 12 april komt o.a. de Lower GI aan bod; komen we te weten wie de Pompe penning in ontvangst mag nemen en zien we wie de PALGA prijs in de wacht sleept.

Kortom: deze Week van de Pathologie kan en mag niet gemist worden!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord