In memoriam prof. dr. J.A.M. Unnik

Wij kregen bericht van het overlijden van emeritus hoogleraar prof. dr. J.A.M. (Jan) Van Unnik.

Prof. Van Unnik is zaterdag 17 juli jl. overleden, hij is 95 jaar geworden. Prof. Van Unnik is van 1976-1990 als hoogleraar aan de afdeling pathologie van het UMC Utrecht verbonden geweest, waarvan van 1983-1990 als afdelingshoofd. Voor zijn indiensttreding was hij sinds 1967 werkzaam als hoofd van het pathologisch anatomisch laboratorium van het St. Elizabeth ziekenhuis en Maria-ziekenhuis te Tilburg.

Zijn benoeming vond plaats op 26 juni 1976. Hij trad op 1 december 1976 in dienst. Prof. Van Unnik hield op 9 oktober 1979 zijn rede, getiteld: “Grenzen overschrijden” bij de aanvaarding van het ambt van hoogleraar in de Faculteit der Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit te Utrecht om onderwijs te geven in de algemene ziektekunde en de ziektekundige ontleedkunde.

Prof. Van Unnik was een zeer aimabel persoon, die bij zijn benoeming gezien werd als ‘s Nederlands belangrijkste patholoog op het gebied van de diagnostiek van maligne lymfomen met bovendien vele internationale contacten op dit gebied. Daarnaast was hij inmiddels ook een gerespecteerd deskundige op het gebied van weke delen tumoren. Zijn afscheidssymposium was op 12 oktober 1990.

Bestuur NVVP

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter