Proficiat Elisabeth Bloemena

Tijdens de AIOS Upgrade 2018, georganiseerd door De Jonge Specialist werd dit jaar voor de 10de keer de Opleidingsprijs uitgereikt. Genomineerden dit jaar waren: Elisabeth Bloemena (patholoog in het Amsterdam UMC, locatie VUmc); Roderick Schmitz (chirurg in het Groene hart ziekenhuis) en Rob Janssen (orthopeed in het Máxima Medisch Centrum).

Na stemmen door AIOS op de genomineerden kon Elisabeth Bloemena rekenen op de meeste stemmen. Zij kreeg de prijs overhandigd van Bas van den Dungen, directeur-generaal van het ministerie van VWS. Roderick Schmitz ontving de tweede prijs en Rob Janssen  eindigde op plaats drie.

Zoals gemeld door de Jonge Specialist:

#Bloemenafirst
Bloemena’s aios hadden een promotiefilmpje gemaakt à la het ‘America first’-flimpje van Lubach. Ze werd hierin onder andere afgebeeld als ‘moedergans’. “Met een knipoog natuurlijk, maar wat we ermee bedoelen is dat ze altijd zoveel oog heeft voor ieders welzijn”, reageerde een van de aios. “Ik vind het ontzettend belangrijk dat aios plezier hebben in hun werk”, reageerde Bloemena, die zich vereerd voelde. “Je brengt op je werk meer tijd door dan met je familie, dus het is belangrijk dat iedereen zich op z’n gemak voelt en zich vrij voelt om te zeggen wat hij of zij denkt.”

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter