Terugblik Week van de Pathologie 2023

We kijken terug op een zeer geslaagde Week van de Pathologie georganiseerd door de NVVP en de NVML! Op beide dagen waren er zo’n 180 deelnemers aanwezig.

Tijdens deze editie van de Week van de Pathologie werd de inhoud verzorgd door de CBN samen met de expertisegroepen. De organisatie was in handen van de CBN en het NVVP bureau gezamenlijk programma van NVVP en NVML, voorafgegaan door een welkomstwoord van de voorzitter van de NVVP. In dit plenaire programma o.a. aandacht voor In Vitro Diagnostiek in de pathologie.

Donderdag 13 april 2023

Als vanouds startte de donderdag met een gezamenlijk programma van NVVP en NVML, voorafgegaan door een welkomstwoord van de voorzitter van de NVVP. In dit plenaire programma o.a. aandacht voor In Vitro Diagnostiek in de pathologie.

De tweede helft van de donderdagochtend was gereserveerd voor een separaat NVML-programma en de NVVP ALV. Voorafgaand aan de ALV was de uitreiking van de Palga prijs aan Gwen Dackus.

Tijdens de ALV hebben we afscheid genomen van Wim Timens als bestuurslid met portefeuille Wetenschap & Innovatie en zijn opvolger Axel zur Hausen verwelkomd. Ook heetten wij Greta de Jong als AIOS lid welkom. Daarnaast zijn Emiel Ruijter en Vincent Smit benoemd als respectievelijk voorzitter en secretaris. Zij zullen tijdens de ALV van juni het stokje overnemen van Jos Bart en Robby Kibbelaar.

De BDIAP verzorgde samen met expertisegroep Thoracale Pathologie het eerste deel van het donderdagmiddag-programma. De dag werd afgesloten met een capita selecta legal affairs over de juridische aspecten van de pathologie praktijk. En in een parallelsessie de bijdrage van Comparative Pathology.

Vrijdag 14 april 2023

De tweede dag van de Week van de Pathologie begon met een bijzondere uitreiking van de Pompe Penning. Elisabeth Bloemena werd voorafgaand aan haar eigen presentatie als eerste vrouwelijke winnaar verrast met de Pompe Penning. De Pompe penning werd uitgereikt door NVVP-voorzitter Jos Bart.

De rest van de dag werd in zijn geheel gevuld met presentaties van de LPAV en expertisegroepen Post Mortem – Mamma Pathologie – Hoofd-Hals Pathologie en Bot en Weke Delen Pathologie. Het vrijdagprogramma werd afgesloten door expertisegroep Uropathologie, met een buitenlandse bijdrage van Gottfrid Sjödal en Eva Comperat van de Lund University uit Zweden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter