Webinar Comparative Pathology | 17-11-2023

INSCHRIJVEN WEBINAR

De Expertisegroep Comparative Pathology (NECP/DCP) verzorgt op vrijdag 17 november (16.00-18.00) een webinar met als titel “Neurodegeneratieve afwijkingen bij mens en dier”.

Comparative pathology gaat over het integreren van menselijke en dierlijke ziektekunde. Door de onderliggende mechanismen van ziektes te vergelijken tussen dier en mens kunnen we deze beter begrijpen, ten voordele van mens en diergezondheid. Wij nodigen zowel veterinair als humaan pathologen uit om hun horizon te verbreden en te luisteren naar veterinair en humaan pathologen, die hun werk zullen presenteren met betrekking tot neurodegeneratieve afwijkingen. De namiddag zal gevuld worden door drie sprekers. Zij zullen vertellen over de schadelijke effecten van (agrarische) toxische stoffen op het neurologische systeem van muizen, als model voor mensen (en andere zoogdieren), over de pathogenese van prionziekten en de huidige monitoring van Bovine Spongiforme Encefalopathie (BSE), ter voorkoming van de ziekte van Creutzfeldt Jacob bij mensen, en tot slot zal verteld worden over de laatste inzichten op het gebied van Parkinson bij mensen.

De bijeenkomst is toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om het webinar ‘live’ te volgen, meld je dan wel aan! Je ontvangt na afloop een link voor het terugkijken van het webinar! Accreditatie is aangevraagd!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter